bingo spil i DanmarkI skal lige høre en lidt sjov historie fra forleden. Min søn er lige begyndt at tale. Og til min store overraskelse er han begyndt at sige bingo. Jeg har ingen ide om, hvor han har lært det ord henne. Vi har aldrig spillet det herhjemme. Først var jeg ikke helt sikker på, at det rent faktisk var det, han sagde. Men da han sagde det igen dagen efter, var jeg sikker.

Han er lidt af en papegøje for tiden, så han behøver kun have hørt ordret et sted, før han selv begynder at sige det. Jeg spurgte min mand, om han havde sagt bingo til ham, eller om det var indgået i en leg. Han kendte ikke noget til det og var også overrasket.

Eftersom min søn går i dagpleje, hører han jo en masse ord derhenne fra de ældre børn. Så jeg tænkte, at det nok var der, han havde lært det. Jeg spurgte henne i dagplejen, om de havde spillet bingo eller set en film, hvor de havde spillet bingo. Men det kendte dagplejemoderen ikke noget til. Hun havde godt hørt ham sige det, men havde ikke tænkt over det.

Så sagde han bingo igen

Jeg tænkte ikke mere over det, indtil en dag hvor vores datter på fire og min lille søn sad og legede på gulvet. Lige pludselig sagde han bingo igen. Jeg ved ikke rigtig, hvad det var de legede, men de grinte begge to. Det var åbenbart vores datter, som havde lært ham at sige det, selvom hun heller ikke har prøvet at spille det.

Jeg tror, at alle forældre kan huske, hvordan det er, når børn begynder at snakke. Man skal virkelig passe på med, hvad man få sagt i nærheden af dem, da de ofte gentager alt, de har hørt og gerne på et meget upassende tidspunkt. Heldigvis kan man ikke rigtig sige bingo på et upassende tidspunkt, så lige nu ser vi det som en sjov ting.

Deres eget bingospil

Efterfølgende har jeg fundet ud af, at min datter har spillet en slags bingo henne i børnehaven, så det var derfra, hun kendte ordet. Hun har så prøvet at lege videre derhjemme sammen med sin lillebror, men da de ikke har haft et spil, har hun opfundet sit eget. Hun har en meget livlig og veludviklet fantasi, hvilket jo kun er godt.

Forleden optog min mand og jeg dem på video, mens de sad og legede bingo, så nu kan vi vise dem det, når de bliver ældre. Og hvem ved, måske det bliver deres nye yndlingsspil.

Bare en lille sjov anekdote fra den virkelige verden!

%d bloggers like this: